Gnoccheja voi valmistaa myös kotona: Jos et ole jo kokeillut, kannattaa se ehdottomasti!
Gnocchit ovat Italian perunalahja maailmalle. Ne valmistuvat helposti myös uunissa, ja saavat reseptissämme kaverikseen papuja ja kasviksia.
Gnoccheista, pavuista ja kasviksista syntyy tomaattikastikkeella viimeistelty mausteinen kasvispelti. Kuva: Sanne KatainenUunignocchit
4 annosta
- Ainekset
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ sitruunanmehua
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- ½ tl chilihiutaleita
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tlk (400 g) tomaattikastiketta
- 1 ps (500 g) gnoccheja
- 1 tlk (230 g) käyttövalmiita kidney- tai muita papuja
- 200 g kesäkurpitsaa paloiteltuna
- 10 kirsikkatomaattia
- ½ sipuli paloiteltuna
- Lisäksi
- 1 mozzarellajuusto
- kevätsipulia
Valmistusohje
Mittaa uunipellille öljy, sitruunamehu, paloitellut valkosipulit sekä mausteet. Laita pelti 225-asteiseen uuniin 5 minuutiksi.
Lisää pellille tomaattikastike, gnocchit, pavut ja kasvikset. Sekoita. Nosta takaisin uuniin noin 20 minuutiksi. Kääntele kerran kypsennyksen puolivälissä. Jos ruoka tuntuu tässä vaiheessa kuivalta, niin sekoita joukkoon 1-2 dl vettä.
Lisää ruoan päälle paloiteltu mozzarella ja kevätsipulinpalat. Nosta pelti uuniin vielä 5 minuutiksi. Tarjoa heti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

