Kaaligratiini on mahtava lisuke: Kokeile vaikka makkaran kanssa
Kaaligratiini maistuu lisukeruokana tai omana ateriana tuoresalaatilla ja uunimakkaralla höystettynä.
Parsakaali- ja kukkakaalinuput ovat saneet pinnalleen herkullisesti valuvan juustokastikekuorrutteen. Kuva: Jaana KankaanpääMaukas gratiini valmistuu kukkakaalista ja parsakaalista. Yrteillä maustetussa vedessä kaalit keitetään ensin puolikypsiksi. Keitinliemestä saadaan mausteinen liemi kuorrutuskastikkeeseen. Punaleimainen emmentaljuustoraaste sulaa hyvin kastikkeeseen ja antaa rutkasti makua.
Kaaligratiini
4 annosta
Ainekset
- 400 g parsakaalia
- 600 g kukkakaalia
- 1 iso sipuli
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- kourallinen yrttejä; ruohosipulia, persiljaa, timjamia
Kuorrutuskastike
- 3 dl kasvisten keitinlientä
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl ruokakermaa
- 1½ dl emmental punaleima juustoraastetta
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 2 rkl ruohosipulia
Valmistusohje
- Paloittele kasvikset. Keitä suolalla ja yrteillä maustetussa vedessä puolikypsiksi. Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan.
- Siivilöi keitinliemi ja mittaa 3 dl kattilaan. Sekoita jauhot ruokakerman joukkoon ja lisää kuumaan keitinliemeen. Lisää hetken kuluttua juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Mausta hienonnetulla, tuoreella timjamilla ja ruohosipulilla.
- Kaada kasvisten päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


