Herkullinen nakkikeitto valmistuu nopeasti oikaisemalla – katso resepti
Nakkikeitto valmistuu pakastekasviksista alta aikayksikön ja maistuu kaikille.
Voit itse säätää kasvisten ja perunan suhdetta, sekä valita mieluisia kasviksia kaupan laajasta valikoimasta. Kuva: Sanne KatainenNakkikeitto maistuu, ja supernopeasti se syntyy pakastekasviksia käyttämällä. Nakkipalojen paistaminen lisää makua, mutta hässäkkäpäivänä palat voi lisätä keittoon myös ilman paistamista.
Näppärä nakkikeitto
4–6 annosta
Ainekset
- 1 pkt (380 g) nakkeja
- 1 rkl rypsiöljyä
- 15 dl vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 400 g keittoperunoita (pakaste, esim. Mummon)
- 500 g keittojuureksia (pakaste)
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- persiljaa
Valmistusohje
- Paloittele nakit ja kuumenna öljy pannulla. Paista nakkeja sekoitellen, kunnes ne saavat sopivasti väriä.
- Kuumenna vesi kattilassa. Lisää murustellut liemikuutiot, perunat, juurekset, nakit ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Viimeistele keitto persiljalla ja tarjoa heti ruisleivän sekä salaatin kanssa.
- Vinkki: Nakkikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä. Säilytä jäähtynyt keitto kylmässä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


