Mustakaali sopii erinomaisesti myös leivontaan – tätä piirakkaa kannattaa kokeilla!
Mustakaali sopii myös leivontaan. Kokeile herkullista piirakkaa.Perunasoseaineksista valmistetun pohjan päälle syntyy vastustamaton piirakka mustakaalista, salaattijuustokuutioista sekä yrteistä. Ripottele kypsän piirakan päälle punaherukoita.
Mustakaalipiirakka
8 annosta
Ainekset
Perunasosevoitaikina
- ¾ dl perunasosejauhetta
- 75 g voita
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- ½ rkl leivinjauhetta
- 1½ dl kylmää vettä
Täyte
- 400 g mustakaalia
- 1 prk (270/180 g) salaattijuustokuutioita
- 3 munaa
- 1½ dl turkkilaista jogurttia
- 1 prk (2 dl) ruokakermaa
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, korianteria, ruohosipulia)
- ½ tl suolaa
Koristeeksi
- punaisia viinimarjoja
Valmistusohje
- Nypi kuutioitu voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Taputtele taikina jauhotetulla kädellä voidellun piirasvuoan (noin 28 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kuullota suikaloitua mustakaalia hetki voissa pannulla. Valuta juustokuutiot.
- Levitä mustakaali taikinapohjalle. Lisää juustokuutiot ja hienonnetut yrtit. Lusikoi maustettu muna—jogurtti-kermaseos päälle.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
- Ripottele kypsän piirakan päälle punaisia viinimarjoja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



