Hurmaava levite suolakeksien kanssa napsittavaksi – valmistuu hetkessä
Kun surautat paahdettua munakoisoa, fetaa ja oliiveja rouheiseksi tahnaksi, pääset Välimeren parhaiden makujen äärelle.Munakoiso-oliivilevite
Saanti noin 4 dl
Ainekset
- 1 (350 g) munakoiso
- ½ dl oliiviöljyä
- 20 kivetöntä kalamataoliivia
- 1 pkt (150 g) fetaa tai salaattijuustoa
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1–2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl timjamia silputtuna tai ripaus kuivattua
- ½ tl mustapippuria
- (ripaus suolaa)
Lisäksi
- vaaleaa maalaisleipää, patonkia, ruissipsejä ja/tai voileipäkeksejä
Valmistusohje
- Huuhtele munakoiso ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja jätä vartiksi ”itkemään”.
- Kuivaa munakoisot talouspaperilla ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä sivuun jäähtymään.
- Murustele feta. Puolita oliivit. Paloittele munakoisot. Jätä vähän raaka-aineita levitteen pinnalle ripoteltavaksi.
- Mittaa levitteen aineet korkeaan kapeaan kulhoon ja surauta seos tahnaksi sauvasekoittimella tai käytä monitoimikonetta. Tahna saa jäädä rouheiseksi. Tarkista maku.
- Sivele levite laakealle lautaselle, vadille tai leikkuulaudalle. Ripottele pintaan oliiviviipaleita, juustomuruja, sitruunankuorta ja timjamia. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä.
- Nosta levite pöytään erilaisten leipien ja suolakeksien kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

