Tämä broileripata yhdistelee eri maiden makuja: Kokeile ja ihastu
Broileri-kaalipata on sekoitus eri maiden ruokakulttuuria. Kotoinen valkokaali saa samaan pataan fenkolia ja laakerinlehtiä Välimeren maista, inkivääriä Aasiasta.Tuore korianteri viimeistelee tämän pataruoan. Korianteri on sukua persiljalle, joten persilja sopii korianterin tilalle.
Broileri-kaalipata
6 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- pala inkivääriä
- 1 mieto chili
- noin kilo valkokaalia
- 1 pieni fenkoli
- 2 rkl voita
- 2 rkl öljyä
- 4 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 5 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ rkl meiramia
- 1 rkl voita
- 1 rasia (460 g) broilerin paistileikettä, thaibasilika-sitruunamehu
Pinnalle
- persiljaa tai korianteria
Valmistusohje
Hienonna kuoritut sipulit, suikaloi kuoritut porkkanat ja raasta kuorittu inkivääri sekä kuutioi chili. Leikkaa kaali ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna padassa tai wokpannulla öljy ja voi. Lisää esikäsitellyt kasvikset. Kuumenna sekoittaen 2–3 minuuttia. Lisää vesi ja mausteet. Kypsennä tiiviin kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kääntele lastalla välillä.
Suikaloi paistileikkeet ja kypsennä voissa pannulla. Lisää pataan kypsät broilerisuikaleet. Kuumenna ja ripottele pinnalle persiljaa tai korianteria.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

