Ruisnachopelti on täydellinen viikonloppuruoka – oikaise kaupan valmisbroilerilla
Maissinachojen sijaan kotoiset ruissipsit tuovat ruokaan lisää kuitua, ja kypsää broileria käyttämällä ruoka valmistuu hetkessä.
Nachopelti on tuttu viikonloppuherkku, joka kootaan tällä kertaa kypsästä broilerista ja kuitupitoisemmista ruisnachoista. Kuva: Sanne KatainenKiireessä broilerina voi käyttää esimerkiksi kaupan grillibroileria tai erilaisia pakattuna myytäviä broilerilastuja tai -kuutioita.
Ruisnachopelti
4 annosta
- Ainekset
- 1 ps ruisnachoja tai -sipsejä
- 350 g kypsää broileria
- 1 tlk (230 g) salsakastiketta
- 1 punasipuli lohkottuna
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 jalapeno viipaloituna
- ½ prk (à 250 g) juoksevaa sulatejuustoa
- 1 avokado paloiteltuna
- mintunlehtiä
- 1 lime
Valmistusohje
Levitä ruisnachot pellille leivinpaperin päälle. Paloittele broileri tarvittaessa suupaloiksi ja levitä palat nachojen päälle. Levitä päälle salsakastike.
Jaa päälle sipulit, tomaatit ja jalapenoviipaleet. Lusikoi pinnalle juokseva sulatejuusto.
Kuumenna nachopeltiä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Viimeistele uunista ottamisen jälkeen avokadolla, mintunlehdillä ja purista pinnalle puolikkaan limen mehu. Tarjoa ruisnachopelti heti.
Vinkki: Voit tarjota lopun sulatejuuston kastikkeena. Ruisnachot, salsa ja cheddar ovat suolaisia, joten muuta lisättyä suola ei välttämättä tarvita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
