Vegaaninen juustokakku joka maistuu kaikille? Kas tässä!
Upea valkosuklaan ja sitruunan makuinen juustokakku onnistuu vegaanisesti kotimaisesta kauravuustosta. Koristele sesongin marjoilla, mintulla tai vaikka suklaarakeilla.Valkosuklaa-sitruunajuustokakku
Pohja
- 110 g kaurakeksejä
- 50 g margariinia
Täyte
- 1 prk Mö Dreamy Lemon Curdia
- 2 dl kasvisvispiä
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 dl sokeria
- 100 g sulatettua valkosuklaata
- 1 dl sitruunamehua (1–2 sitruunaa koosta riippuen)
- 1 ps vegegel-hyytelöimisainetta
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja asettele leivinpaperipalat myös vuoan reunoille, jotta kakkutäyte ei tartu reunoihin.
Tee pohja: murustele kaurakeksit ja sulata margariini. Sekoita margariini kekseihin ja painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
Aloita täytteen teko vispaamalla vispi kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää mukaan Dreamy Lemon Curd, sokeri ja vanilja. Sekoita tasaiseksi massaksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada ohuena vanana täytteen sekaan samalla sekoittaen.
Lisää pieneen kattilaan sitruunamehu ja vegegel. Kuumenna seosta niin kauan, kunnes seos alkaa paksuuntua ja kirkastua. Sekoita mehuseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla pensasmustikoilla, mansikoilla, sitruunaviipaleilla, mintulla tai valkosuklaakoristeilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


