Sillivoileipä, smörrebröd, on täydellinen viikonloppuherkku – näin valmistat sitä kotona
Sillivoileivät ovat osa monipuolista tanskalaistyylistä voileipäpöytää.Tanskalaiset ovat kuuluisia smörrebrödeistään eli avovoileivistään. Erilaisten tummien ja vaaleiden leipäpohjien päälle ladotaan runsaasti täytteitä, jolloin lopputulos riittää mainiosti lounaaksi. Täytteiden kirjo on runsas, ja voileipäpöydästä on helppo poimia niin liha-, kala- kuin kasvispainotteisia vaihtoehtoja. ”Smörret” syödään yleensä lautaselta veitsellä ja haarukalla vaalean oluen kera.
Sillivoileivät
4 annosta
Ainekset
- 4 reilunkokoista ruisleipäviipaletta
- 4 rkl piparjuurituorejuustoa
- 4 jääsalaatinlehteä
- 8 keitettyä pikkuperunaa tai 4 isompaa
- 4 retiisiä
- 12–16 palaa sinappisilliä
- muutama varsikapris
- tilliä
Valmistusohje
- Sivele leivät piparjuurituorejuustolla ja nosta jokaiselle salaatinlehti.
- Leikkaa kypsät perunat ja retiisit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne leiville tasaisesti hieman limittäin.
- Valuta perunoille vähän sinappisillin kastiketta ja nosta kolme tai neljä sillipalaa jokaiselle leivälle.
- Viimeistele leivät varsikapriksilla ja tuoreilla tillitupsuilla.
- Leipien lisänä maistuu olut ja/tai kivennäisvesi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



