Tämä ihanan mehevä limppu sopii lahjaksi ja joulujuustojen ystäväksi
Jouluun on tänään 15 yötä.Hedelmäkakut ovat joulunajan perinteinen tarjottava, mutta yhä useampi yrittää vältellä ainakin arkena sokeria ja satsata terveellisempiin herkkuihin.
Jouluinen limppu ei kakulle herkullisuudessa häviä ja se sopii hyvin kahvileiväksi erityisesti maukkaan juuston kanssa. Pähkinät, maltaat ja kuivatut hedelmät tekevät limpusta ruokaisan eivätkä keikuta joulustressaajan verensokeria.
Hedelmäinen joululimppu
2–3 kpl
Ainekset
2 dl kaljamaltaita
3 dl vettä
5 dl rasvatonta piimää
1 pala (50 g) hiivaa
1 dl leipäsiirappia
2 tl suolaa
1 dl auringonkukansiemeniä tai pähkinärouhetta
2 dl ruisjauhoja
noin 15 dl vehnäjauhoja
50 g voita
100 g kuivattuja taateleita
1 dl keltaisia rusinoita
Voiteluun
1/2 dl leipäsiirappia
1 rkl vettä
Valmistusohje
Liota maltaita vedessä yön yli. Lisää piimä ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja mausta suolalla sekä siirapilla. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.
Lisää taikinaan siemenet, ruisjauhot ja vehnäjauhoja vähitellen. Alusta lopuksi pehmeä voi ja kuivatut hedelmät taikinaan.
Kohota peitettynä lämpimässä. Leivo taikinasta kaksi tai kolme pyöreää limppua. Kohota leivät. Pistele ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Voitele kypsänä siirappivedellä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


