Ruokapiiriläiset haluavat tukea tuottajia
Kun helsinkiläisen Herttoniemen ruokapiirin jäseniltä kysyttiin syitä olla mukana toiminnassa, selväksi ykköseksi nousi paikallisten ja pientuottajien tukeminen.Piirin perustajiin kuuluva Olli Repo kertoo yllättyneensä tuloksesta.
”Lähiruokaa myyvien nettifirmojen asiakaskyselyissä kärkeen ovat nousseet oma ja lähipiirin terveys. Arvelin, että lisäaineettomuus ja terveysmielikuva olisivat ykkösinä meilläkin.”
Repo tietää, että ruokapiirin aktiivisimmille jäsenille pientuottajien tukeminen suoraostoilla on tärkeää. ”Mutta en arvannut, että suuri osa porukasta on samaa mieltä – että he nimenomaan haluavat vaikuttaa ostamalla lähellä tuotettua.”
Toiseksi tärkein syy ruokapiiriin kuulumiseen on mahdollisuus ostaa tuoretta kausiruokaa. Kolmanneksi nousee laaja luomutuotevalikoima.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

