Lihaa voisi teurastaa, leikata ja pakata samassa tilassa
Suomessa pitäisi ottaa mallia ruotsalaiselta tilateurastamolta, jossa eläimet teurastettiin tilalla ja lihat leikattiin sekä pakattiin samoissa tiloissa, ehdottaa karjankasvattaja Antti Niskanen.
Maaseudun Tulevaisuus 3.4.2014 Antti Niskanen Pesolan Pihviliha, Runni. Kuva: Pentti Vänskä Kuva: Pentti VänskäKarjankasvattaja ja Pesolan pihvilihan yrittäjän Antti Niskasen mielestä tilateurastamon perustamiseen vaadittava lupaprosessi on liian työläs.
Lihan suoramyynnin ohella tiloilla haluttaisiin vastata eläinten teurastuksesta ja lihojen käsittelystä.
Eviran mukaan vastaava ratkaisu on mahdollista myös Suomessa. Ylitarkastaja Leena Oivasen mukaan Ruotsin malliin toimivalle tilateurastamolle ei ole periaatteellisia esteitä.
Erityisesti samojen tilojen käyttäminen useampaan eri tarkoitukseen on mahdollista silloin, kun toiminnan määrä on vähäinen.
Otsikkoa muutettu 9.4. 2014 klo 8:17
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

