Luomun vaikutukset aluetalouteen syyniin
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa tarkastellaan luomutuotannon alue- ja kansantaloudellisia vaikutuksia.
Uusi tieto auttaa tuottajia ja päättäjiä päätöksenteossa, kun arvioidaan siirtymistä tavanomaisesta tuotannosta kohti luomua, kertoo projektipäällikkö Leena Viitaharju.
Verkkokyselyllä selvitetään muun muassa luomutuotannon kustannuksia, kysyntää sekä tuotannon nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä.
Tuloksista lasketaan ennusteita luomutuotannon taloudellisia vaikutuksia, jotka kohdistuvat kansantalouden ja kaikkien Suomen maakuntien elinkeinoelämään ja työllisyyteen. Vastaavia laskelmia on Ruralia-instituutissa tehty muun muassa lähiruuan käytöstä julkisella sektorilla.
MT
Kysely: www.helsinki.fi/ruralia
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
