Lihaa tuotettiin viime vuonna enemmän kuin koskaan
Broilerinlihan tuotanto siivitti kasvua. Sianlihan tuotanto väheni edellisestä vuodesta.
Siipikarjanlihan tuotanto jatkoi kasvuaan ja kohosi viime vuonna uuteen ennätykseensä. Kuva: Markku VuorikariLihaa tuotettiin viime vuonna 404 miljoonaa kiloa, mikä on vajaa kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2015.
Ennätyslukemiin päädyttiin broilerinlihan tuotannon kasvun siivittämänä.
Sen sijaan sianlihantuotanto laski ja naudanlihan tuotanto kasvoi vain hienoisesti edellisvuodesta.
Tiedot perustuvat Luonnonvarakeskuksen (Luke) tilastoihin.
”Siipikarjanlihan tuotanto jatkoi kasvuaan ja kohosi jälleen uuteen ennätykseensä, reiluun 125 miljoonaan kiloon. Broilerinlihaa tuotettiin seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kasvua oli myös kalkkunanlihan tuotannossa. Siipikarjanlihasta reilu 90 prosenttia on broilerinlihaa”, sanoo yliaktuaari Sanna Vuorisalo Lukesta.
Naudanlihan tuotanto kasvoi hienoisesti vajaaseen 87 miljoonaan kiloon. Sonnien teurastusmäärät laskivat kun taas lehmien ja hiehojen kasvoivat.
Suurimmillaan naudanlihan tuotanto oli 1980-luvun puolivälissä noin 125 miljoonaa kiloa.
Sianlihaa tuotettiin reilu 190 miljoonaa kiloa, mikä on prosentin vähemmän kuin edellisvuonna. Sikojen teurastusmäärät kasvoivat, mutta ruhopaino laski edellisvuodesta.
Sianlihan määrä oli korkeimmillaan vuonna 2008, reilut 217 miljoonaa kiloa.
Lampaanlihan tuotanto kasvoi viime vuonna 6 prosenttia ja oli vajaa 1,3 miljoonaa kiloa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
