Kotimaista omenaa riittää rosolliin, ja sitä voi rouskutella vielä helmikuullakin
Suosittuja talvilajikkeita ovat muun muassa Rubinola, Santana, Amorosa ja Zari. Niiden suutuntuma on rapea ja maku makea ja mehukas.Kuuluuko omena jälkiruokapöytääsi jouluna? Entä pilkotko sitä rosollin raikastajaksi?
Viime kesän onnistunut sato takaa sen, että kotimaista omenaa on hyvin saatavilla kautta maan, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto (HML) tiedottaa.
”Kesän lämpö ja alkusyksyn sateet saivat aikaan laadukkaan sadon. Tämänhetkisen arvion mukaan kotimaisia omenoita on tarjolla aina helmi–maaliskuulle asti”, HML:n toiminnanjohtaja Miika Ilomäki kertoo tiedotteessa.
Monessa kodissa jouluomenat ovat perinteinen osa juhlaa. Jouluomenan odotetaan olevan maultaan raikkaan mausteinen ja mukavan lohkeava.
Tällä hetkellä myynnissä on niin sanottuja talvilajikkeita. Ne kypsyvät viimeisinä ja niiden poiminta ajoittuu syksyyn, kun päivien lämpötilat jo laskevat. Viilenevä syksy antaa talvilajikkeille niiden ominaisen maun.
Suosittuja talvilajikkeita ovat muun muassa Rubinola, Santana, Amorosa ja Zari. Näiden lajikkeiden suutuntuma on rapea ja maku makea ja mehukas. Lajikkeiden pääväritys on punertava vihertävän keltaisella pohjalla.
Omenan terveellisin osa on sen kuorikerros, jonka flavonoidipitoisuus on moninkertainen hedelmälihaan verrattuna. Kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria, sillä sitä ei ole käsitelty säilöntäaineilla tai erilaisilla pintavahoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat












