Joka viides ruokaperuna tulee Keski-Pohjanmaalta
90-vuotias MTK Keski-Pohjanmaa on ruuantuotannon pikkujättiläinen. Alueella tuotetaan 20 prosenttia suomalaisista ruokaperunoista, kertoo toiminnanjohtaja Jouni Jyrinki.MTK Keski-Pohjanmaa juhlii sunnuntaina 90-vuotista taivaltaan Ylivieskassa.
”Muuttuvista ajoista huolimatta olemme edelleen tärkeä alueen viljelijöiden etujärjestö”, toiminnanjohtaja Jouni Jyrinki totesi hetki ennen juhlan alkua.
MTK Keski-Pohjanmaan toiminta-aluetta ovat Perhojokilaakso, Lestijokilaakso ja Kalajokilaakso Nivalaa ja Haapajärveä lukuunottamatta.
”Pieni liittomme on tuotannollisesti pikkujättiläinen”, Jyrinki kuvailee.
Maidontuotannon omavaraisuus on 500 prosenttia, ja joka viides suomalainen ruokaperuna tulee Keski-Pohjanmaalta.
Maidon ja perunan lisäksi tärkeimpiä tuotteita ovat naudanliha ja turkiseläinten nahat.
Liiton 90-vuotisjuhlien juhlapuheen pitää maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.). Juhlan jälkeen Koskinen vierailee Mannisen turkistilalla Kalajoella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

