Laatuvastuu-merkki kertoo turvallisesta sianlihasta
Sianlihan uusi kansallinen laatujärjestelmä etenee. Kuluttajille se näkyy toukokuun alusta mainontana sekä grillikauden alkaessa kauppojen hyllyiltä löytyvinä Laatuvastuu-tuotteina.Harva kuluttaja tietää, mitä eroa on kotimaisen ja tuontisianlihan tuotantotavoissa. Tähän saakka vain luomumerkki on kertonut, miten sika on tilalla elänyt.
Nyt asiaan tulee muutos.
Sianlihan uusi kansallinen laatujärjestelmä on edennyt sertifiointivaiheeseen. Laatuvastuu-merkityt tuotteet tulevat kauppohin grillikauden kynnyksellä.
Laatujärjestelmän pohjana on Eläintautien torjuntayhdistys ETT:n alaisuudessa toimiva Sikava-terveydenhuoltojärjestelmä.
Sikava-tilat ovat sitoutuneet eläinten terveyttä varmistavaan, lainsäädännön vaatimukset ylittävään terveydenhuolto-ohjelmaan. Siihen kuuluvat muun muassa tiheät eläinlääkäriseurannat, lääkkeiden käytön minimointi ja salmonellan nollatoleranssi.
Tämän ennaltaehkäisyohjelman ansiosta suomalaissikojen terveys on maailman kärkeä.
Kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset haluavat tietoa ennen kaikkea sianlihan tuoteturvallisuudesta sekä eläinten hyvinvoinnista. Juuri näihin tarpeisiin uusi merkki vastaa, Laatuvastuun ohjelmapäällikkö Antti Lauslahti toteaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

