Näissä kunnissa tuotettiin eniten lihaa viime vuonna
Naudanlihaa tuotettiin viime vuonna eniten Kuopiossa, sianlihaa Huittisissa ja lampaanlihaa Salossa.Luonnonvarakeskus (Luke) on julkaissut alueittaiset lihantuotantotilastot.
Naudanlihaa tuotettiin 87 miljoonaa kiloa vuonna 2024 eli noin prosentin enemmän kuin edellisvuonna. Suurin osa tuotannon kasvusta tuli Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnista. Näissä maakunnissa naudanlihaa tuotetaan myös eniten.
Suurimmat naudanlihan tuottajakunnat ovat Kuopio ja Kiuruvesi, joissa naudanlihaa tuotettiin molemmissa 3,2 miljoonaa kiloa.
Sianlihan tuotanto kasvoi myös noin prosentin, ja tuotanto oli 161 miljoonaa kiloa. Eniten tuotanto kasvoi Varsinais-Suomessa. Sianlihan tuotanto on voimakkaasti keskittynyt Etelä-Pohjanmaalle, Varsinais-Suomeen ja Pohjanmaalle.
Näiden maakuntien osuus sianlihan tuotannosta oli lähes 64 prosenttia. Kunnista eniten sianlihaa tuotettiin Huittisissa, 12,2 miljoonaa kiloa.
Lampaanlihan tuotannon väheneminen jatkui, ja tuotanto oli noin miljoona kiloa. Eniten lampaanlihaa tuotettiin Varsinais-Suomessa.
Naudanlihantuotanto (miljoonaa kiloa)
1. Kuopio 3,2
2. Kiuruvesi 3,2
3. Kurikka 2,5
4. Kauhava 2,0
5. Siikajoki 1,9
6. Seinäjoki 1,7
7. Lapua 1,6
8. Haapavesi 1,6
9. Pedersöre 1,6
10. Nivala 1,5
Sianlihantuotanto (miljoonaa kiloa)
1. Huittinen 12,2
2. Uusikaarlepyy 11,5
3. Loimaa 11,3
4. Seinäjoki 10,3
5. Ilmajoki 8,9
6. Vöyri 8,2
7. Vehmaa 5,4
8. Pöytyä 4,4
9. Kurikka 4,4
10. Lapinjärvi 4,3
Lampaanlihan tuotanto (miljoonaa kiloa)
1. Salo 0,081
2. Tornio 0,025
3. Somero 0,025
4. Mustasaari 0,023
5. Närpiö 0,021
6. Sastamala 0,019
7. Tervola 0,019
8. Sodankylä 0,016
9. Kokkola 0,014
10. Jämsä 0,013
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







