Tuottaja kimmastui: miksi kukaan ei puuttunut sikojen polttamiseen
MT:n uutinen polttolaitokseen päätyvistä syömäkelpoisista sianruhoista kimmastutti somerolaisen tuottajan.Somerolainen free range -kananmunien tuottaja Mikko Välttilä ihmettelee Uudessa Suomessa, miksi yksikään pörssisijoittaja, toimitusjohtaja, hallituksen jäsen, tehtaanjohtaja, lihanleikkaaja, teurastaja tai tuotantoeläinlääkäri ei puuttunut sianruhojen rahtaamiseen Honkajoelle hävitettäväksi.
MT:n kertoi eilen, että HK:n teurastamolta rahdataan ruuaksi kasvatettuja sikoja suoraan Honkajoen polttolaitokselle.
Välttilä kutsuu mielettömyydeksi sitä, että teurastamoon päätynyt ruuaksi kasvatettu sika haaskataan.
"Viljelijä ei saa siankasvattamisesta enää palkkaa, teurastamon on kannattavampaa haaskata liha kuin prosessoida se ruoaksi Muistaakseni se on jollakin tapaa HK:n ydinbisnestä?"
Mikko Välttilän puheenvuoro kokonaisuudessaan
MT:n uutinen 23.9. HK vie sikoja Honkajoella hävitettäväksi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

