Perunatila kehitti sivuelinkeinoikseen kahvilan ja vihannestukun
Ensin lammilainen perunatila alkoi toimittaa kaikenlaisia kasviksia suurkeittiöille. Sitten tilan vilja-aitta, sikala ja kanala muutettiin kahvia, lähiruokaa ja sisustustarvikkeita myyväksi puodiksi.
Jyrki ja Päivi Hasila sekä Sanna Vallius hoitavat maatalouden sivuelinkeinona Myllyn Kuppia ja kakkua. Leon tehtävänä on tervehtiä vieraita ystävällisesti. Kuva: Kari SalonenLAMMI (MT)
Myllyn kuppi ja kakku tarjoaa lounasta, kahvia ja lähituotteita Lahden ja Tampereen välisen 12-tien varrella.
Myytävänä on mahdollisimman lähellä tuotettuja ryynejä, juustoja, makkaroita ja hilloja. Sisustuspuodissa on lähialueen käsityöläisten tuotteita.
"Olemme käyttäneet paljon aikaa tuottajien etsimiseen", Päivi Hasila kertoo. "Meidän ei kannata myydä sellaista, mitä saa marketeistakin."
Tienvarsikylttejä tarvittaisiin
Kahvila perustettiin vuonna 2013. Asiakkaita tulee eniten puskaradion kautta.
"On äärimmäisen hankalaa saada ohiajavia ihmisiä pysähtymään tieltä", Päivi Hasilan puoliso Jyrki Hasila toteaa.
Tienvarteen ei saa lupaa opaskylteille, vaikka vaihtoehtoja bensa-asemille kaivattaisiin.
Kahvila ja kauppa elättää Päivi Hasilan ja Sanna Valliuksen. Jyrki Hasila viljelee perunaa 60 hehtaarin alalla ja pyörittää vihannestukkua.
"Tämän päivän maatalouden täytyy olla jotakin muutakin kuin alkutuotantoa", Jyrki Hasila toteaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
