Broilerin kulutus kasvanut neljänneksen
Broilerin liha maistuu suomalaisille aina vain paremmin. Gallup Elintarviketieto ennakoi kulutuksen kasvavan tänä vuonna 92,5 miljoonaan kiloon, mikä on neljänneksen enemmän kuin vuonna 2007.Kulutus on lisääntynyt viiden vuoden ajan yhtäjaksoisesti.
Myös tuotanto on selkeässä kasvussa. Broileria tuotettiin tammi–toukokuussa 40,4 miljoonaa kiloa. Se on 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
Koko vuoden tuotantoennuste on 98,8 miljoonaa kiloa, kun vuonna 2007 tuotanto oli vajaan viidenneksen pienempi.
Suomalaisten syömästä broilerista noin 88 prosenttia oli tammi–toukokuussa kotimaassa tuotettua.
Lihaa tuotiin eniten Brasiliasta ja valmisteita Thaimaasta.
Myös kalkkunan kulutuksen arvioidaan lisääntyvän edelleen tänä vuonna.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


