Uusi takaisku kausityöntekijöitä tarvitseville: Ukraina kielsi kansalaistensa lähtemisen maasta – torstaina Suomeen saapunut lento jää ainoaksi - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Maatalous

Uusi takaisku kausityöntekijöitä tarvitseville: Ukraina kielsi kansalaistensa lähtemisen maasta – torstaina Suomeen saapunut lento jää ainoaksi

Juuri saadun tiedon mukaan kohteena ei ole erityisesti Suomi, vaan Ukrainasta ei kansalaisia pääse nyt ulos muuallekaan.
Jarno Mela
Torstain kausityövoimalento jäi nyt ainoaksi Ukrainasta Suomeen saapuneeksi. Jaana Husu-Kallio oli vastaanottamassa lentoa Helsinki-Vantaalla.

Ukrainan hallitus on päättänyt, ettei se päästä kansalaisiaan lähtemään muihin maihin kausityön perässä. Päätös ei koske vain Suomea.

"Meidän omalta Ukrainan suurlähetystöltä tuli juuri tieto, että meidän ensi ja seuraavan viikon lennot eivät pääse lähtemään Ukrainasta Suomeen", kertoo kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä.

Tämä tarkoittaa, että viime torstaina Suomeen saapunut lento jää historiaan ainoaksi kausityölennoksi Ukrainasta koronakriisin aikaan.

"Me olemme ikionnellisia, että saimme edes sen lennon. Jokainen sillä lennolla Suomeen saatu ammattilainen on arvokas."

"Mutta nyt myös toivon, että tuottajat saavat tämän viestin nopeasti. Enempää väkeä emme Ukrainasta tule saamaan ainakaan toistaiseksi. Nyt pitää tehdä ripeitä ratkaisuja, sillä kasvintuotannon kevättyöt on saatava äkkiä käyntiin."

Husu-Kallio ei halua arvailla Ukrainan hallituksen sisäisiä keskusteluja ja vaikuttimia.

"Uskon, että heillä on hyvä tarkoitus keskittyä hoitamaan oman maansa asioita."

Torstaina Suomeen saapunut lento hoidettiin Husu-Kallion mukaan erinomaisesti.

"Niillä, jotka sillä lennolla tänne saapuivat, on kaikki hyvin."

Kausityövoimasta käytävään keskusteluun kansliapäällikkö toteaa:

"Keskustelu on kovaäänistä ja vahvasti sävyttynyttä. Toivoisin, että tuottajat pääsevät nyt keskittymään tärkeimpään eli saamaan kausityöt käyntiin. Nyt on todellakin selvää, että kotimaista työvoimaa tarvitaan."

Lue myös:

Ukrainan kausityövoimalennoista vastannut Marko Mäki-Hakola: "Pettymys on valtava! Mitä tekee hallitus?"

Ensimmäinen kausityövoimalento saapui Ukrainasta Suomeen – katso video

Lue lisää

Suomessa todettu vuorokaudessa 22 uutta koronavirustartuntaa

Kesälahtelaiset mansikat lähtevät yhdeksältä illalla kohti pääkaupunkiseutua ja ovat perillä aamuyöstä – pääsato ei ole vielä kypsä

Kreikka käynnistää lentoliikenteen lomasaarilleen ensimmäistä kertaa sitten koronapandemian puhkeamisen

Ruotsi päätyi perustamaan työryhmän arvioimaan maan kiisteltyjä koronatoimia