Maatalous

Snellman: "Olemme aidosti surullisia, että tilanne ajautui tähän pisteeseen"

Lihatalon toimitusjohtaja ottaa kantaa alaa kuohuttaneeseen tapaukseen mielipidekirjoituksessaan.
Esko Keski-Vähälä
Snellmannin lihajalosteiden toimitusjohtaja Roland Snellman.

Snellman on viime päivinä ollut julkisen keskustelun kohteena. Keskustelun taustalla on Maaseudun Tulevaisuudessa 12.6. julkaistu artikkeli, jossa kerrottiin Snellmanin irti­sanoneen yhteistyösopimuksen tuottajan kanssa. Sellainen herättää aina suuria tunteita ja hämmennystä.

Irtisanomista ei Snellmanin puolelta tehdä koskaan kevein perustein eikä mielivaltaisesti, vaan asiaa pohditaan tarkasti ja harkiten. Irtisanomisen yhteydessä tuottajan kanssa keskustellaan aina myös kasvotusten. Nyt luottamuspula katsottiin niin suureksi, ettei yhteistyön jatkamiselle ollut edellytyksiä.

Olisimme varmasti voineet toimia paremmin viestiessämme pitkäaikaisen tuottajamme kanssa. Olemme aidosti surullisia, että tilanne ajautui tähän pisteeseen. Päätös yhteistyön päättämisestä tehtiin raskain sydämin.

Tuottajan ääni on Suomessa valitettavan pieni ja on yhtä lailla meidän vastuullamme saada se kuuluviin. Tähän mietimme nyt uusia ratkaisuja.

Roland Snellman

toimitusjohtaja

Snellmanin Lihanjalostus Oy

Lue lisää:

Snellman irtisanoi lihataloa arvostelleen Sami Yli-Rahnaston tuotantosopimuksen – "On mahdollista, että sikatalous loppuu tilaltamme tähän"

Snellmanin sikasopimuskohu nostatti keskustelua myös MTK:n johtokunnassa – Marttila: "Maatalousyrittäjien ja teollisuuden väliset sopimusrakenteet epätasapainossa"

Lue lisää

Metsätaloutta höykytetään mennen, tullen ja tavatessa sosiaalisessa mediassa – pelastaako Metsäsäätiö?

"Vuosi sitten jouduttiin venymään, jotta saatiin suomalaisille ruokaa" – Koronavuosi toi Snellmanille tulosennätyksen

Maatalouden ylistyspuhe väheksyy kuulijaa

Snellman pahoittelee