Maatalous

Väderstad kommentoi: "Kylvökoneet saatu toimitettua ajallaan Suomeen"

Sastamalainen Tapio Nuutila kertoi tiistaina Maaseudun Tulevaisuudelle, että kylvöt olivat myöhästyneet konetoimituksen viivästyttyä kuukaudella (mt.fi 1.6.).
Rami Marjamäki
Sastamalassa kylvöt pääsivät toden teolla käyntiin tällä viikolla.

Suomen markkinasta maanmuokkaus- ja kylvökoneita valmistavalla Väderstadilla vastaava Sebastian Baarman kommentoi uutista kylvökoneen myöhästymisestä.

"Yksikään kone ei ole myöhästynyt tehtaalta Suomen markkinoille tänä keväänä, eikä toimitusvaikeuksia ole ollut. Ehkä tässä tapauksessa on ollut väärinkäsitys siitä, että kyseessä on ollut valmistumispäivä Ruotsissa. Sen jälkeen järjestetään kyyti Suomeen, ja siinä menee kaksi viikkoa nopeasti. Olen pahoillani, jos kylvökone on myöhästynyt, mutta se ei johdu meistä" Baarman sanoo.

Hän ei ota kantaa, mitä jälkikäteiset varustetoimitukset tai rahti ovat vaikuttaneet aikatauluun.

"En ole vastuussa toimituksesta, mutta koronan takia eivät toimitukset ole myöhästyneet."

Tehtaalla on hänen mukaansa täysi häkä päällä, ja kaikki koneet on toimitettu tältä keväältä. Nyt pientä pidennystä on tullut Tempoihin, mutta tulee vasta ensi kevään myyntiin.

Baarman sanoo, että globaali tilauskanta on edellä viime vuotta jopa kymmeniä prosentteja.

Lue aiheesta lisää: Uusi kylvökone viivästyi koronan vuoksi, kylvöt alkutekijöissään – katso videolta miten kone pääsi maanantaina vauhtiin

Lue lisää

Yle uutiset: Maahan tulevien pakollisiin terveystarkastuksiin muutoksia Lapissa: kahden viikon takaisella koronarokotteella vapautuu testistä

Koronaepidemia vauhditti terveydenhuollon etäasiointia, mikä on nopeuttanut potilaiden hoitoonpääsyä – fyysisten käyntien lisäksi raportoinnissa huomioidaan nyt myös etäkäynnit

Öljykasvien hintapiikki taittui yhtä nopeasti kuin alkoikin

Mansikkakausi alkaa jopa kaksi viikkoa etuajassa, viljelijälle ripeä tahti ei ole vain ilon aihe: "Kyllähän ne isot massat saisivat tulla vasta heinäkuun puolella"