Maatalous

Katso video: Näin rankkasade sai pellot tulvimaan – vettä tuli jopa 90 milliä tunnissa

Kuljetusyrittäjä kuvasi rankkasateen tuhoja Marttilan ja Tarvasjoen rajalla.

Tiistaina maan yli pyyhkinyt rankkasateiden rintama osui täydellä voimalla Tarvasjoen ja Marttilan seudulle. Kuljetusyrittäjä Olli Kylänpää oli mukana kuorma-autossa ja kuvasi vesimassojen alle jääneitä peltoja.

Kylänpään mukaan vettä tuli paikallisen viljelijän mukaan jopa 90 milliä vajaan tunnin aikana. Viljelijä oli käynyt tyhjentämässä ensin 60 milliä ja uudelleen myöhemmin illalla vielä yli 20 milliä.

Rajuilman luonteesta kertoo, että Kylänpää ajoi vajaa tunti aiemmin samaa tietä toiseen suuntaan. "Silloin pölypilviä leijaili ilmassa, mikä kertoi, että kylväjät olivat liikkeellä."

Kylänpää asuu noin neljän kilometrin päässä kuvauspaikasta. Illalla mittarissa oli 16 milliä. "Pahimman saderyöpyn saanut alue on tuskin kilometriä leveämpi."

Kuvaushetkellä pahin saderyöppy oli jo ohi ja liikenne soljui normaalisti. Pelloilla oli kuitenkin paksulti vettä. Kylvöt ovat jonkin verran kesken eikä pellolle ole lähiaikoina asiaa, itsekin maata viljelevä Kylänpää miettii.

Lue myös:

Juuri kylvettyjä peltoja rajun sateen alle Varsinais-Suomessa – aika alkaa loppua satokasveilta kesken, jos nyt kylvää uudestaan

Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaalla tänä keväänä tavallista suurempi jääpatoriski

Äkillinen tulva oli liikaa maantiesillalle Koskella - katso video sortuneelta sillalta

Rankat sateet heikensivätsatotoiveita Yhdysvalloissa

Maaningalla kuukauden sateet päivässä