
Sianlihantuottajat odottaneet turhaan palkintoa soijattomasta tuotannosta: "Emme edelleenkään saa lisähintaa markkinoilta"
WestFarm Oy:n emakkosikala Maalahdessa käyttää vain kotimaista valkuaista. Altian Koskenkorvan-tehtaan ohravalkuaisrehu ja kotimainen herne korvaavat soijan.WestFarm Oy:n emakkosikala Maalahdessa toimii täysin ilman soijaa, MT uutisoi helmikuussa.
Soijattomuuden ansiosta WestFarmin sianlihantuotannon hiilijalanjälkeä on pystytty leikkaamaan 40 prosenttia.
Entistä kotimaisempi ja ilmastoystävällisempi lihantuotanto ei ole kuitenkaan hyödyttänyt tuottajia taloudellisesti.
”Näin se on. Emme edelleenkään saa lisähintaa markkinoilta”, kertoo maalahtelainen sikatilallinen Tomas Långgård.
Hän on yksi WestFarm Oy:n osakkaista. Muut osakkaat ovat Henrik Holm, Anders Lillandt ja Kjell-Göran Paxall.
Entistä kotimaisempi ja ilmastoystävällisempi lihantuotanto ei ole hyödyttänyt tuottajia taloudellisesti, Tomas Långgård kertoo. Kuva: Johannes TervoLånggårdilla on maatalousyhtymä kahden vanhimman poikansa Jensin ja Andreaksen kanssa. Långgårdit viljelevät Björkbackin tilaa Maalahden Övermalaxissa.
”Kasvatamme vuosittain 3 500–4 000 sikaa teuraaksi. Porsaat tulevat meille 10–11 viikon vanhoina. Kasvatamme niitä 90–105 päivää.”
Kaikki porsaat tulevat WestFarm Oy:ltä. WestFarm Oy tuottaa vuosittain noin 16 000 välitysporsasta.
Björkbackin tilan satoa riittää myös WestFarmille.
"WestFarmilla ei ole omia peltoja. Kaikki rehu ostetaan osakkaiden tiloilta.”
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


