Tuottajat myyvät ruokatuotteitaan omalla torilla Farmarin porttien ulkopuolella
Tuottajat keksivät itse ratkaisun Farmari-tapahtumassa ilmenneeseen ongelmaan.
Farmarin varjotapahtuma, lähiruokatori, on heti näyttelyalueen ulkopuolella Seinäjoen Elinkeinotalon viereisellä tontilla. Kuva: Jukka KoivulaFarmarialueen ulkopuolelle rakennetulla lähiruokatorilla paikalliset tuottajat myyvät omia tuotteitaan.
"Tori oli meille ainoa vaihtoehto myydä suuhunpantavaa", Jussi Harju sanoo. Farmari-näyttelyssä syötävän ruuan myyntioikeudet oli myyty yksinoikeudella Fazerille, minkä vuoksi muut eivät saaneet myydä ruokaa alueen sisäpuolella.
"Olisimme voineet myydä säilykepurkkeja, mutta kuka niitä viitsii kantaa mukanaan koko päivää," Harju toteaa.
Heti, kun tieto myyntioikeuksien myynnistä tuli, Harju alkoi yhdessä Riitta Rantalan kanssa ideoimaan lähiruokatoria. He molemmat myyvät oman tilansa tuotteita torilla.
"Emme nähneet muuta vaihtoehtoa kuin torin. Onneksi tämän tontin omistaja tarjosi meille paikkaa, ja mahdollisti ideamme toteutuksen", Rantala kiittelee.
Torin idea oli, että kaikki on saatavilla yhdestä paikasta. Myynnissä oli esimerkiksi leivonnaisia, ruoka-annoksia, lihaa, lakuja ja jäätelöä.
"Ongelmat on tehty ratkaistaviksi", Rantala toteaa tyytyväisenä aikaansaannokseensa. Molemmat sanovat oppineensa projektista:
"Huomasin, miten paljon miettimistä järjestäminen vaatii", Harju sanoo. Torille oli hankittu sähköt, vartiointi ja wc. Lisäksi asiaankuuluvat ilmoitukset terveystarkastajalle on tehty.
"Ongelmat on tehty ratkaistaviksi, kuten tämäkin", Rantala sanoo hymyillen.
Lähiruokatori on auki näyttelypäivinä näyttelyn ajan ja sieltä voi ostaa ruokaa ja tuotteita paikan päällä syötäväksi tai mukaan vietäviksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
