Ruotsin WWF kehottaa välttämään ruotsalaista broileria: Kasvaa liian nopeasti ja kärsii hyvinvointiongelmista
Järjestön ruoka-asiantuntija kehottaa maksamaan ruuasta enemmän: "Ruokalasku ei nouse, jos syö vähemmän mutta parempaa."Ruotsalaisten ei pitäisi kuluttaa lainkaan kotimaista – tässä tapauksessa siis ruotsalaista – broilerinlihaa. Liian nopeakasvuinen eläin ei täytä tuotantoeläinten hyvinvoinnille asetettuja vaatimuksia, toteaa Ruotsin WWF:n elintarvikeasiantuntija Anna Richert Expressen-lehden haastattelussa.
"Broilerit kasvavat niin nopeasti, että se aiheuttaa niille luusto-ongelmia ja liikkumisvaikeuksia."
WWF on luokitellut tämänvuotisessa lihaoppaassaan ruotsalaisen broilerin vältettäväksi lihaksi eli järjestön käyttämässä liikennevaloasteikossa punaiseksi tuotteeksi.
Poikkeuksena on vain Ruotsissa tuotettu luomubroileri, jonka kokonaisluokitus on vihreä. Sekin tosin pääsee hyvinvointimittareilla vain keltaiseen luokkaan.
WWF:n kuluttajille suuntaamissa liha- ja kalaoppaissa punainen tuote on vältettävä, keltaiseksi luokitellut käyttöä pitäisi rajoittaa ja vihreää voi kuluttaa hyvällä omalla tunnolla.
Vihreäksi luokiteltua lihaa on ruotsalaiskauppojen valikoimista vain 1–3 prosenttia, WWF laskee.
Broilerin ohella punaisiksi on luokiteltu muun muassa eteläamerikkalainen naudanliha ja halloum-juusto.
Richertin mukaan kuluttajien pitäisi maksaa ruuasta enemmän. "Ruokalasku ei nouse, jos syö vähemmän mutta parempaa."
Alkuperäinen artikkeli: Svensk kyckling rödlistas av WWF
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

