Anguksen kasvattajat puhuvat laatulihan puolesta
European angus forum kerää suomalaisille lihakarjatiloille angusharrastajia ympäri Eurooppaa. Kasvattajat toivovat, että anguksen lihan korkea laatu saataisiin paremmin myös suuren yleisön tietoisuuteen.Nelipäiväinen kiertue suomalaisilla lihakarjatiloilla tuo eurooppalaisten vieraiden eteen monipuolisen kattauksen suomalaisia angustiloja.
Monia tulijoita kiinnostavat Suomessa käytettävät harvinaisemmat sukulinjat.
Suomen Angusyhdistykselle torstaina alkanut tapahtuma on ollut voimainponnistus. Kiertue toteutetaan vapaaehtoisvoimin.
Angus on valloittanut Euroopan laitumet, sillä se sopeutuu monenlaisiin olosuhteisiin.
Joka toinen vuosi järjestettävä European angus forum on kasvattajille paitsi huvia, myös tärkeä osa kasvatustyötä. Rotua kehitetään yhteistyössä eurooppalaisten kasvattajien kesken. Suomalainen angusjalostus on maailmalla hyvässä maineessa.
Mikä ihmeen angus?
Herlinienkin kautta tunnetuksi tullut lihakarjarotu hereford on tuttu kuluttajille, mutta harvemmalle on selvää, mikä on aberdeen angus.
HK Scanin tuotantoneuvoja Juhani Numminen näkee, että rotukarjojen brändäämisessä on vielä paljon työtä.
”Lihakulttuurin kehittyminen ja hyvän lihan arvostaminen on Suomessa alkutekijöissään.”
Musta angus on suomalaisen lihantuotannon kulmakiviä.
Se tunnetaan erityisesti hyvin marmoroituneesta ja mureasta lihastaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


