KASVIHUONEKURKKU
Kasvihuonekurkku on
alaltaan ja sadoltaan tomaatin jälkeen tärkein kotimainen
kasvihuonevihannes.
Vuonna 2011 kasvihuone-
kurkkua viljeli 312 yritystä
noin 64 hehtaarin alalla.
Valotettua tuotantoa oli
28 yrityksessä yhteensä
18 hehtaarilla.
Yritysten ja viljelyalan
määrän supistumisesta
huolimatta vuonna 2011
kasvihuonekurkkuja kerättiin
37 miljoonaa kiloa, noin 5,4 miljoonaa kiloa edellisvuotta enemmän.
Viljely on keskittynyt
Pohjanmaan ja Varsinais-
Suomen elykeskusten alueelle.
Suomessa oli noin 4 300
puutarhayritystä vuonna 2011.
Tike julkaisee
ennakkotietoja
viime vuoden puutarha-
tilastoista 27. maaliskuuta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
