Tukku: Tulevaisuus on hyvä
Reinin Lihan tukkukauppias Kjell Södermanin mielestä hinta on kotimaisen karitsanlihan ongelman ydin.
”Kilpailutilanne tuonnin kanssa on vaikea. Kotimaisen karitsan hinta on kompastuskivi. Siinä on vieläkin euro liikaa”, yrittäjä lataa.
Södermanin mukaan isot ketjut eivät ota kotimaista karitsaa sen hinnan takia. K-kauppoihin yrittäjä on nyt saanut eriä sisään tarjouksilla.
”Yritetään opettaa kuluttajia käyttämään kotimaista karitsaa. Se pitää saada kauppoihin, joista muukin ruoka ostetaan. Sitten tuotantoa saakin kasvattaa kunnolla.”
Kotimaisen laatua Söderman kehuu. ”Ei parempaa karitsaa olekaan. Tulevaisuus on hyvä, edessä on vain kasvua.”
”Kotimaisuuden valtit pitäisi saada esiin. Tarvitaan tiedotusta, esimerkiksi karitsa ja lammas käsitteet eivät ole kaikille tuttuja”, Söderman pohtii.
Karitsa on alle yksivuotiaan eläimen lihaa, lammas sitä vanhemman.
Tuontilihassa lamb on karitsaa ja mutton lammasta.
TERHI TORIKKA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
