Lihateollisuus lopettitutkimus-keskuksensa
Lihateollisuuden tutkimuskeskuksen toiminta loppuu, osuuskunnan hallitus päätti tiistaina. Koko 16 hengen henkilökunta on irtisanottu.
”Toiminta on ollut viime vuodet erittäin tappiollista, minkä vuoksi päädyimme toimintojen lopettamiseen”, toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo tiedotteessa.
Salonen nimitettiin toimitusjohtajaksi marraskuun lopussa. Silloin hänen tehtäväkseen kerrottiin ”uuden muutosohjelman läpivienti”. Se on tarkoittanut yt-neuvotteluita.
Vaikka LTK:n toiminta lakkautetaan, sen tarjoamille palveluille ja työntekijöille haetaan jatkuvuutta muiden elintarvikealan kehittämisorganisaatioiden kanssa Suomessa, Salonen kertoo.
LTK on tutkinut lihan laatuun ja eläinten hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Yrityksille LTK on tarjonnut laboratoriopalveluita sekä keinoja ja mittareita elintarviketurvallisuuden ja teknologian parantamiseen. LTK on myös vastannut teurasruhojen luokituksen ja punnituksen valvonnasta ja luokittajien koulutuksesta.
LTK:n omistavat Atria ja HK Scan.
LTK:n toiminta alkoi 1940. Sen tehtäväksi määriteltiin silloin ”tukea osuusteurastamojen liiketoimintaa tieteen ja erityisesti biokemian tarjoamin keinoin”.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
