Täsmäviljelyn työkalut turhia jos pellon perusasiat ovat pielessä – Kari Alasaari: "Maaperän on oltava sellaisessa kasvukunnossa, että siihen pystytään sato rakentamaan"

Jos perusta on pielessä, uudella tekniikalla ei tilannetta muuteta, Kari Alasaari sanoo. Hänen oma kantava ideansa täsmäviljelyssä on tuotantopanosten optimaalinen kohdentaminen.
Kari Alasaari katsasti Lapuan Alajokilakeudella sijaitsevan mittarin tiedot jouluviikolla. Pakkasta oli 16 astetta. Maan lämpötila kymmenen sentin syvyydessä oli +0,1 astetta. ”Lämpötilan lisäksi tämä mittaa esimerkiksi kosteuden ja sähkönjohtavuuksia. Tietoa saadaan niin pellon kantokyvystä kuin lannoitustarpeestakin."
Kari Alasaari katsasti Lapuan Alajokilakeudella sijaitsevan mittarin tiedot jouluviikolla. Pakkasta oli 16 astetta. Maan lämpötila kymmenen sentin syvyydessä oli +0,1 astetta. ”Lämpötilan lisäksi tämä mittaa esimerkiksi kosteuden ja sähkönjohtavuuksia. Tietoa saadaan niin pellon kantokyvystä kuin lannoitustarpeestakin." Kuva: Johannes Tervo

Lue lisää