Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Bosch

Edullisen lämmityksen saat oman pihan energialla – muista nämä asiat uutta lämmitysjärjestelmää hankkiessasi

Lämmitysjärjestelmän valinnalla vaikutat suuresti asumiskuluihisi. Edullinen ratkaisu kodin lämmittämiseen on lämpöpumppu. Lämpöpumppu ottaa suuren osan lämmittämiseen käytettävästä energiasta omasta pihastasi – joko maasta taikka ilmasta, riippuen minkä lämpöpumpun valitset. Tekniikkansa ansiosta lämpöpumppu on myös luontoa säästävä ratkaisu, kun lämmitykseen käytetään pääosin uusiutuvaa energiaa. Tutustu lämpöpumppuun ja katso vinkit parhaan lämmitysjärjestelmän hankintaan.
Lämpöpumppu sopii monenlaisiin tiloihin.
Lämpöpumppu sopii monenlaisiin tiloihin. 

Mikä lämpöpumppu sopii sinun kotiisi?

Lämpöpumpulla voidaan lämmittää koko talo sekä käyttövesi, mikäli lämmönjako on vesikiertoinen. Tällöin paras vaihtoehto on joko maalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu. Jos talossa on suorasähkölämmitys, voi lämmityskustannuksia pienentää laadukkaalla lämmitykseen soveltuvalla ilmalämpöpumpulla.

Maalämpöpumpulla lämmittäminen on kaikkein edullisinta ja käyttöikä pisin – säästöä lämmitykseen saat 70-80 %. Hankintahinta maalämpöpumpulla on korkeampi kuin ilma-vesilämpöpumpulla, mutta lämmitykseen saatava säästö on myös suurempi. Ilma-vesilämpöpumppu on hankintahinnaltaan edullisempi, joten se ei vaadi niin suurta alkuinvestointia ja antaa silti suuret säästöt lämmitykseen.

Lisätietoja eri lämpöpumppujen toiminnasta saat Boschin ilmaisista oppaista. Parhaan lämpöpumpputyypin valinnassa auttaa myös ammattitaitoinen asennusliike – pyydä siis ammattilaisen mielipide tarvittaessa!

Lämpöpumpun hankinta alkaa ammattilaisen valinnasta

Ammattitaitoinen mitoitus ja asennus ovat lämpöpumppua hankittaessa tärkeitä. Oikea mitoitus varmistaa, että laitteisto toimii ja saat mahdollisimman edullisen lämmityksen. Ammattitaitoinen asennus takaa laitteiston toiminnan. Muista tarjousta pyytäessäsi antaa aina tarkat lähtötiedot eli tiedot talon energiankulutuksesta – tämän perusteella ammattilainen tekee lämpöpumppumitoituksen ja säästölaskelman juuri sinun talollesi.

Lämpöpumpun säätäminen on helppoa.
Lämpöpumpun säätäminen on helppoa. 

Tarjous kannattaa pyytää jälleenmyyjäliikkeeltä, joka on myymiensä lämpöpumppujen asennuksen ammattilainen. Esimerkiksi Boschin lämpöpumppujen asennukseen kannattaa valita Sertifioitu Bosch Lämpömestari -liike. Lämpömestarit ovat Bosch-lämpöpumppujen oikeisiin asennustapoihin sitoutuneita paikallisia LVI-ammattilaisia. Näin voit varmistua lämpöpumppusi erinomaisesta toiminnasta ja asiantuntevasta palvelusta.

Muista varmistaa pitkä takuu ja laaja huoltoverkosto

Kattava ja pitkä takuu on tae sinulle siitä, ettei sinun tarvitse huolehtia lämmitysjärjestelmäsi toiminnasta. Bosch luottaa asennusliikkeidensä ammattitaitoon sekä tuotteidensa toimintaan ja myöntää lämpöpumpuille erikoispitkän takuun. Bosch Lämpömestareiden myymälle ja asentamalle lämpöpumpulle saat kuuden vuoden takuun ja lisäksi maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun. Asennusliikkeiden lisäksi Boschilla on myös maan laajuinen huoltoyhteistyökumppaneiden verkosto takuita hoitamaan. Etsi paikallinen Lämpömestarisi tästä!

Katso videolta lisää lämpöpumpun hankinnassa huomioon otettavista asioista!

Mainos: Bosch

Lue lisää