Metsä

Otso Metsäpalvelut Oy ei kommentoi, kuinka paljon yhtiöllä on maksuviiveitä yrittäjille – "Mahdolliset maksuviiveet hoidetaan heti kun mahdollista"

Otso hakee ratkaisua käyttöpääomahaasteeseen ja neuvottelee eri rahoittajien kanssa, toimitusjohtaja Jyrki Pihlava sanoo.
Arto Takalampi
Otso Metsäpalvelut Oy aikoo keskittyä entistä enemmän metsäteiden rakentamiseen ja perusparannukseen.

Velkasaneerausohjelmaan huhtikuussa hyväksytyn Otso Metsäpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Pihlava vakuuttaa, että yhtiö on noudattanut verottajan kanssa sovittua maksujärjestelyä ja neuvottelut yhtiön rahoituksellisen aseman vahvistamisesta ovat käynnissä.

"Otso hakee ratkaisua käyttöpääomahaasteeseen ja neuvottelee eri rahoittajien kanssa", Pihlava vastasi tekstiviestillä Maaseudun Tulevaisuudelle (MT), joka tiedusteli häneltä saneerausohjelman edistymisestä.

MT:n tietojen mukaan Otson kohteissa työskennelleistä yrittäjistä osa ei ole saanut määräaikaan mennessä maksuja tehdystä työstä, eikä vastausta, koska maksuja olisi mahdollista saada.

Pihlava ei kommentoi, kuinka paljon Otsolla on maksamattomia laskuja yrittäjille. "Otso ei kommentoi muita kuin mahdollisia julkisia saatavia", hän totesi tekstiviestissään.

"Mahdolliset maksuviiveet hoidetaan heti kun mahdollista", hän ilmoitti.

Otson neuvottelut rahoittajien kanssa ovat olleet Pihlavan mukaan tauolla heinäkuussa ja "niitä edistetään nyt aktiivisesti samalla kun toiminta lähtee kesälomakauden jälkeen täyteen käyntiin".

MT uutisoi heinäkuun alkupuolella, että Otso ei ole pystynyt maksamaan veroja ajallaan. Asia ilmenee Patentti- ja rekisterihallituksen sekä verohallinnon ylläpitämän yritys- ja yhteisötietojärjestelmän tiedoista.

Pihlava kertoi tuolloin, että Otsolle on kertynyt verovelkaa "muutamia satoja tuhansia, mutta kuitenkin alle puoli miljoonaa euroa", ja että verottajan kanssa on sovittu, että verovelka hoidetaan syyskuun alkuun mennessä.

Hän kertoi myös, ettei käyttöpääoman niukkuus ole uhkaamassa Otson toiminnan jatkumista eikä merkittäviä maksurästejä ole muille kuin verottajalle.

Pirkanmaan käräjäoikeus vahvisti huhtikuussa Otso Metsäpalvelut Oy:n saneerausohjelman. Saneerausohjelmalle vaihtoehto olisi ollut saattaa yhtiö konkurssiin.

Otson päävelkojia ovat verohallinto, eläkeyhtiö llmarinen, OP-ryhmä sekä valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera.

Velkojiin kuuluu 26 yksittäistä metsänomistajaa, joiden yhteenlaskettu saatava oli noin 250 000 euroa. Siitä leikkaantui 150 000 euroa.

Alun perin metsänomistajien määrä oli huomattavasti suurempi, mutta sähkö- ja verkkoyhtiöt sopivat linjahakkuissa järjestelyistä, joiden mukaan yhtiöt tulivat metsänomistajien sijaan velkojiksi.

Lue lisää:

Otso Metsäpalvelut Oy:lle kertynyt satojen tuhansien eurojen verovelat – toimitusjohtaja vakuuttaa, että toimintaa pystytään jatkamaan

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Konkurssiin ajautuneelle Otso Metsäpalvelut Oy:lle etsitään jatkajaa – "Hätäilemään tässä ei kannata lähteä", MTK neuvoo metsänomistajia

Otso Metsäpalvelut Oy on hakeutunut konkurssiin

Otso Metsäpalvelut Oy on hoitanut verovelkansa – yrittäjille maksuja edelleen myöhässä

Otso Metsäpalvelut Oy:lle kertynyt satojen tuhansien eurojen verovelat – toimitusjohtaja vakuuttaa, että toimintaa pystytään jatkamaan