Lukijalta: Kotimainen sokeri on Suomen tärkeä voimavara
Sokerin kotimaisuusaste Suomessa on alle puolet kokonaiskäytöstämme. Puolet siis tuodaan ulkoa.
Suomalainen sokeri erotetaan juurikkaasta Säkylän tehtaalla. Sokerin kotimaisuusasteen nostoon on pyrittävä, kirjoittaja toteaa. Kuva: Carolina HusuKasvun ihmeeseen perustuva elintarviketuotanto on maailman välttämättömin, työllistävin ja laajin toimiala, jonka kasvattamista himoitsevat ymmärrettävästi kaikki supervallat. Tuntuu, että omat päättäjämme eivät sisäistä tätä kokonaisuutta: Ilman raaka-ainetta ei tämäkään ala toimi.
Sokerin kotimaisuusaste Suomessa on alle puolet kokonaiskäytöstämme. Puolet siis tuodaan ulkoa. Suomalainen sokeri erotetaan juurikkaasta Säkylän tehtaalla, jonka kapasiteettia on nostettu käsittelemään merkittävästi puhtaammin, tehokkaammin ja nykyistä käytäntöä enemmän. Suurimman ongelman poistamiseksi juurikkaita kaivataan nyt lisää.
Osapuolet ovat ymmärtäneet yskän ja sopineet poikkeuksellisen pitkälti ja varmasti sokerijuurikkaan kilpailukykyisestä hinnasta ja maksusta. Maajussi on saanut luotettavamman morsiamen. Toivottavasti tämä johtaa erityisesti lounaisen Suomen ja koko maan voimaavarojen kasvuun. Huomionarvoista ikiviisaille Satakunnankin kirjanoppineille.
Esko Eela
teollisuusneuvos
Säkylä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




