Näin maisteltiin
Perunaraati kokoontui Elintar-
viketurvallisuusvirasto Eviran aistinvaraisen arvioinnin laboratorion tiloissa. Raatiin kuuluivat viestintäpäällikkö Pirjo Toikkanen Kotimaisista Kasviksista, avus-
taja Lari Kallioinen ja toimisto-
sihteeri Mari Hanhiniemi Evi-
rasta, tutkija Maarit Kari ja Kant-
rin toimittaja Riitta Mustonen.
Raati maisteli sokkona kuusi kuorittuina keitettyä perunalajiketta peräkkäin ja arvioi maistelun jälkeen perunoiden ulkonäköä raakana. Maistelun välillä suuta huuhdeltiin huoneenlämpöisellä vedellä.
Evira otti Kantri-raadin vieraakseen, koska laitoksessa on alkamassa hanke, jossa kehitetään ruokaperunalle aistinvaraista laadunarviointimenetelmää perunan kauppalaadun arvioimiseen. Hanketta vetää ylitarkastaja Leena Lilleberg ke-
mian ja toksikologian tutkimusyksiköstä. Aiemmin Eviran laboratoriossa on tutkittu lähinnä eläinperäisiä elintarvikkeita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
