Haasteellinen johdettava
Tuottajien ruokafirmassa johtajaa mitataan myös tuottajahinnalla.Vuorineuvos Simo Palokangas julkisti torstaina kirjan viljelijöiden ruokafirmojen johtamisesta. Tässä lajissa Palokangas kuuluu Suomen kokeneimpiin. Tuottajien ruokatalojen painiessa vaikeuksissaan kirja on hyvin ajankohtainen. Missä kulkevat yrityksen ja sen omistajien etujen rajat? Voiko niissä olla eroa, ja ovatko ne yhdistettävissä?
Tuottajien omistamien yritysten – etenkin osuuskuntien – erityispiirre on, että yrityksen odotetaan maksavan omistajien myymästä raaka-aineesta mahdollisimman kova hinta. Yrityksen menestyksen lisäksi johtajaa mitataan myös tuottajahinnalla. Tätä ristiriitaa puidaan nyt monessa yrityksessä. Siinä punnitaan johtajan lisäksi myös omistajan osaaminen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

