Hyveposeeraus huipussaan
Suurimmat ilmasto- ja ympäristöongelmat syntyvät kaupungeissa. Siksi on ilmeisen tärkeää, että Helsingin kaupunki ilmoitti tiistaina lopettavansa lihan tarjoamisen tilaisuuksissaan. Sesonkikasvisten kanssa lautasella voi olla vastuullista lähikalaa. Samalla luovutaan kertakäyttöastioista. Pormestarit saavat sentään vierailleen vielä pihviä tarjota.
Kasvisruuan tuputtaminen on ilmastotekona Helsingiltä pieni mutta lupaava alku. Se ei aivan kompensoi kaupungin mittavaa kivihiilenpolttoa, jätevesien ohijuoksutuksia, meren täyttöä rakennusmaaksi tai käyttöä lumenkaatopaikkana. Kasvisruokaa voi tietysti tarjota viikunanlehdeksi, mutta hyveposeeraus jättää haitallisimmat teot edelleen paljaiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
