Politiikka

Miten maatalousyrittäjän kannattaa toimia, jos koronan leviäminen tilalle koulujen avaamisen myötä mietityttää? MTK:n koulutusjohtaja neuvoo

Viranomaisten ohjeistuksen mukaan koulusta pois jäämiselle ei ole perusteltua syytä, ellei kuulu koronaviruksen riskiryhmään tai ole karanteenissa.
Carolina Husu
Jos koronan leviäminen pelottaa, koulutusjohtaja neuvoo ottamaan rohkeasti yhteyttä lapsen koulun rehtoriin ja neuvottelemaan asiasta.

Peruskoululaiset palaavat etäopetukseen ensi viikon torstaina. Koulujen avaaminen on herättänyt joissain maatalousyrittäjissä pelkoja siitä, että koronavirus leviää maatiloille ja tilan toiminta häiriintyy sairastumisten myötä.

MTK:n koulutusjohtaja Susanna Aro muistuttaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että viranomaisten ohjeistuksen mukaan koulusta pois jäämiselle ei ole perusteltua syytä, ellei kuulu koronaviruksen riskiryhmään tai ole karanteenissa.

Jos koronan leviäminen kuitenkin pelottaa, Aro neuvoo ottamaan rohkeasti yhteyttä lapsen koulun rehtoriin ja neuvottelemaan asiasta.

"Yleensä elämässä on paljon muitakin tilanteita, kuten lomia, joihin on saatu poissaololupia. Nyt on kuitenkin kyse kahdesta viikosta", Aro sanoo.

Siihen kannattaako lapselle lähtökohtaisesti yrittää hankkia poissaololupa oman alueen tautitilanteesta riippumatta, Aro ei halua ottaa suoraan kantaa.

"Tilanteet ovat niin erilaisia eri puolilla maata. Mielestäni tällaisesta mennään yli vain keskustelemalla."

Lue lisää:

MTK:n Marttila: Maatalousyrittäjät eivät halua laittaa lapsiaan toukokuussa kouluun, jotta tiloilla ei sairastuta vuoden kiireisimpänä aikana

Saako kunta päättää omin päin koulujen avaamisesta? Entä millaisia seuraamuksia kunnalle tulee, jos se päättää vastoin hallituksen linjauksia? Opetushallituksen johtaja kertoo

Yliopistosairaalat linjasivat: Tällaisten lasten on suositeltavaa jäädä pois koulusta ja päiväkodista

Lue lisää

Järjestöt julkaisivat hallitukselle suunnatun avoimen kirjeen: Haluavat ratkaisun Veikkauksen rahapelituottojen jakoon sekä selkeämmät ohjeet tapahtumien järjestämiseen

Suomessa 20 uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja lähes 6 600

Koronaviruspandemia heikentää erityisesti vähävaraisten perheiden lasten hyvinvointia – "Olisi kiva tehdä jotain muuta kuin istua tietokoneella"

Suomi valitsi aseekseen taistelussa koronaa vastaan hybridistrategian, jossa virusta metsästetään monin keinoin