Yliopistosairaalat linjasivat: Tällaisten lasten on suositeltavaa jäädä pois koulusta ja päiväkodista - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Yliopistosairaalat linjasivat: Tällaisten lasten on suositeltavaa jäädä pois koulusta ja päiväkodista

Yliopistosairaaloiden mukaan koronaviruksen riskiryhmiin kuuluu ainoastaan prosentti oppivelvollisista.
Jaana Kankaanpää
Linjauksen mukaan vaikean koronavirustaudin riski on matala lapsilla ja nuorilla, jotka ovat terveitä ja joiden perussairaus, kuten astma tai sydänsairaus, on hoitotasapainossa.

Suomen yliopistosairaalat ovat linjanneet, ketkä lapset kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään. Yliopistosairaalat suosittelevat, että vain tietyt potilasryhmät jäävät pois koulusta ja päivähoidosta.

Yliopistosairaalat huomauttavat, että lapset sairastavat koronaviruksen usein lievempänä ja vähäoireisempana kuin aikuiset, ja sairastuneet lapset tarvitsevat hyvin harvoin sairaalahoitoa.

Linjauksen mukaan vaikean koronavirustaudin riski on matala lapsilla ja nuorilla, jotka ovat terveitä ja joiden perussairaus, kuten astma tai sydänsairaus, on hoitotasapainossa. Lisäksi diabetesta sairastavat lapset, joilla ei ole merkittäviä lisäsairauksia, eivät ole koronaviruksen riskiryhmää.

Yliopistosairaalat korostavat linjauksessaan, että varhaiskasvatuksesta tai koulusta ei ole syytä jäädä pois koronavirusepidemian aikana, jos lapsella ei ole ollut rajoituksia lähiopetukseen ja varhaiskasvatukseen osallistumisessa influenssa- tai RSV-kaudella.

Kotiin jäämistä suositellaan ainoastaan tiettyjä keuhkosairauksia ja sydänsairauksia sairastaville lapsille sekä syöpähoidettaville tai elinsiirron saaneille lapsille sekä tietyille lastenneurologisille potilaille. Näihin riskiryhmiin kuuluu koko Suomessa alle prosentti oppivelvollisista.

Lapsen hoitava lääkäri tekee päätöksen lapsen ja tarvittaessa myös sisarusten kotiin jäämisestä yksilöllisen arvion perusteella.

Lue lisää:

Saako kunta päättää omin päin koulujen avaamisesta? Entä millaisia seuraamuksia kunnalle tulee, jos se päättää vastoin hallituksen linjauksia? Opetushallituksen johtaja kertoo

Rehtoreilla vakaa mielipide koulujen avaamisesta: "Osa oppilaista jäisi joka tapauksessa kotiin, tilanne olisi sekasortoinen"

Lue lisää

Tshekin koronavirustartunnat räjähdysmäisessä kasvussa – yhden päivän aikana rekisteröitiin yhtä paljon tartuntoja kuin koko maaliskuussa

Suomessa 59 uutta koronatartuntaa – ei uusia kuolemantapauksia maanantain jälkeen

Viina ei virtaa Virossa enää pikkutunneille saakka – alkoholin yömyynti kielletään koronatartuntojen vuoksi

THL:n ylilääkäri: Koronatartunnat lisääntyneet huolestuttavasti –  49 uutta varmistettua tartuntaa