Politiikka

Vihreä valtuutettu eroaa puolueesta ja maakuntahallituksesta: "En pysty edustamaan puoluetta, jonka sisältä nousee toistuvasti näitä maaseutuvihamielisiä kommentteja"

"Tärkeintä on elää itsensä ja arvojensa mukaista elämää", toteaa erostaan Padasjoen Sanomissa ilmoittanut Kati Liikonen.
Eve Finneman
Kati Liikosen mukaan vihreät ei ole reagoinut maaseutuvihamielisiin kommentteihin, joita päästeli viimeksi Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Vihreä Padasjoen kunnanvaltuutettu, sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja Päijät-Hämeen maakuntahallituksen jäsen Kati Liikonen jättää puolueensa vastalauseena puolueensa maaseutuvastaisuudelle.

"On tullut aika todeta, että tiemme vihreän puolueen kanssa eroavat", Liikonen kirjoitti torstain Padasjoen Sanomien yleisönosastolla.

"En pysty edustamaan puoluetta, jonka sisältä nousee toistuvasti näitä maaseutuvihamielisiä kommentteja, ilman, että puolue reagoi niihin millään lailla", hän perusteli.

Liikonen viittaa helsinkiläisen Otso Kivekkään lausuntoihin ruotsalaisen ruuan suosimisesta suomalaisen sijasta.

Liikonen jatkaa Padasjoen luottamustehtävissä sitoutumattomana tämän kauden loppuun, mutta eroaa maakuntahallituksen vihreiden paikalta heti.

Hän kertoo toimineensa Rovaniemen vihreissä, maaseutu- ja erävihreiden hallituksessa, Vihreiden Yrittäjien puheenjohtajana sekä luotsanneensa Hämeen vihreitä aikana, jolloin puolueelle irtosi pitkästä aikaa kansanedustajan paikkakin.

"Yksin näitä hommia ei tee kukaan, meillä oli mieletön määrä ihmisiä sitä voittoa tekemässä", hän tarkentaa MT:lle.

Liikonen toteaa kirjoituksessaan, ettei sota yhtä naista kaipaa.

"Edes vihreissä. Juurettomuus, mikä tästä ilmoituksesta seuraa hirvittää itseäni ehkä eniten. Koen kuitenkin, että tämä päätös on itselleni ainoa oikea. Oloni on haikea, mutta helpottunut", hän kirjoittaa.

"Tärkeintä on elää itsensä ja arvojensa mukaista elämää. Itselleen on voitava olla rehellinen", hän päättää.

MT:lle Liikonen viestittää, että ei halua repostella asiaa julkisuudessa enempää, mutta hänet kunnanvaltuustoon äänestäneillä ja Padasjoen kuntalaisilla on oikeus tietää, miksi hän toimi näin.

"Vihreä puolue on minulle edelleenkin tärkeä, samoin moni nykyisistä sen jäsenistä. Vihreä puolue oli myös kotipesäni pitkään. Ja omaa pesää ei liata senkään jälkeen, kun sieltä hyppää pois."

Lue myös:

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kehottaa välttämään kotimaisia eläintuotteita: "Osta vaikka ruotsalaista"

Lue lisää

Vihreiden Maria Ohisalo saa lapsen – aikoo jatkaa puoluejohdossa eduskuntavaaleihin asti

Uutiskommentti: Tarvitaanko Suomeen kolme punavihreää puoluetta?

Sisäiset blokit repivät hallitusta

Kesästä tulossa taas liian kuuma