Politiikka

IS: THL halusi keväällä ohjeistaa maskien käyttöä, ministeriö torppasi aikeet

Maskitiedotuksesta käytiin keskustelua THL:n ja STM:n välillä useita kertoja huhti–toukokuussa ja vielä kesäkuun alussa.
Carolina Husu
THL olisi keväällä halunnut antaa kansalaisille lisätietoa, millainen merkitys maskeilla on toisten suojaamisen kannalta ja mitkä olisivat hyödyllisimmät käyttötilanteet.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL halusi keväällä valistaa kansalaisia maskien käytöstä, mutta sosiaali- ja terveysministeriön mukaan maskeista ei ollut ”aihetta viestiä sen tarkemmin”, kertoo THL:n johtaja Markku Tervahauta Ilta-Sanomille.

Käytännössä STM esti THL:n tiedotuksen, koska poikkeusolojen aikana käytännössä kaikki THL:n koronaan liittyvä viestintä kulki STM:n hyväksynnän kautta.

Tervahaudan mukaan THL olisi keväällä halunnut antaa yleisölle lisätietoa, millainen merkitys maskeilla on toisten suojaamisen kannalta ja mitkä olisivat hyödyllisimmät käyttötilanteet.

Tervahaudan mukaan asiasta käytiin keskustelua THL:n ja STM:n välillä useita kertoja huhti–toukokuussa ja vielä kesäkuun alussa.

Lue Ilta-Sanomien juttu tästä.

Lue lisää

Uudelleen pesty kertakäyttösuojain suodattaa vielä kangasmaskia paremmin, selvitti VTT

Pääministeri Marin haluaa Tervahaudalta kirjallisen selvityksen THL:n kannasta maskisuositukseen – "Onko hallitukselle esitelty asia virheellisesti?"

Suora lähetys kello 12.45: Krista Kiuru selvittää koronalinjauksiaan infossa – miksi viestinnästä tuli sekavaa ja miksi laajat maskisuositukset jäivät keväällä antamatta?

STM:n Varhila puolustaa maskilinjauksia