Politiikka

Puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsen ehdottaa: Keskustan kunniapuheenjohtajuus pois Väyryseltä

Politiikka 06.03.2018

Hänen mielestään Väyrynen on asettanut asemansa kunniapuheenjohtajana kyseenalaiseksi.


Kari Salonen
Ville-Veikko Rantamaula perustelee ajatustaan sillä, että Väyrynen on jättänyt täysin huomiotta puolueen hänelle antaman aseman ja keskittynyt sen sijaan kritisoimaan puolueen politiikkaa.

Keskustan puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsen Ville-Veikko Rantamaula on sitä mieltä, että keskustan kunniapuheenjohtajuuden pois ottamista Paavo Väyryseltä pitäisi harkita.

Väyrynen on Rantamaulan mielestä asettanut asemansa puolueen kunniapuheenjohtajana kyseenalaiseksi. Hänen pitkään jatkunut, puoluetta haittaava ja lähes jokaisen puolueen sääntöjen mukaisen erottamisperusteen täyttävä toimintansa herättää Rantamaulan mukaan kysymyksen siitä, arvostaako Väyrynen lainkaan asemaansa, ja olisiko se tästä syystä mahdollisesti otettava häneltä pois.

Rantamaula perustelee ajatustaan sillä, että Väyrynen on jättänyt täysin huomiotta puolueen hänelle antaman aseman ja keskittynyt sen sijaan kritisoimaan puolueen politiikkaa.

Rantamaula viittaa siihen, että Väyrynen ei ole osallistunut vuoden 2015 jälkeen yhteenkään puoluehallituksen kokoukseen, vaikka hänellä on kunniapuheenjohtajana puhe- ja läsnäolo-oikeus puoluehallituksessa.

Puoluehallituksen tehtävänä on muun muassa johtaa puolueen yleistä toimintaa puoluekokouksen ja –valtuuston päätösten mukaisesti, tehdä aloitteita puolueen toiminnan kehittämiseksi sekä ottaa kantaa ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin. Rantamaula huomauttaa, että kaikki Väyrysen antama kriittinen palaute puolueen nykypolitiikasta olisi voitu käsitellä puoluehallituksessa hänen esityksestään.

Paavo Väyrysen perustama kansalaispuolue erotti Väyrysen viikonloppuna. Väyrynen itse on kuvaillut tapahtumia laittomaksi vallankaappausyritykseksi.

Kansalaispuolueen mukaan Väyrysen erottamisen taustalla ovat tilinkäyttöön liittyvät väärinkäytökset ja vaaliraharikkomukset, ja että kyse on viisinumeroisesta summasta rahaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT