Uutiset

Tanpopo uusiin käsiin – ”Starttiin tulo ei ole välttämättä hirmu pitkissä puissa”

Matias Salon talliin tuli viikon sisään kolme uutta mielenkiintoista hevosta.
Ville Toivonen
Kovat lopetukset, kova voittoprosentti ja hyvä suoritusvarmuus tulivat Tanpopon tavaramerkeiksi Juhani Tapanin tallissa.

Niistä Tanpopo kilpaili kaksi viime kautta Juhani Tapanin tallista kovalla voittoprosentilla (40,7) ja poikkeuksellisella suoritusvarmuudella. Rahoitta se ei jäänyt 27 yrittämällä kertaakaan! Reilu viikko sitten 6-vuotias ruuna muutti Matias Salolle.

”Se oli jonkin aikaa osaomistajallaan treenattavana ja tuli sieltä meille. Mitä olen pari kertaa ehtinyt ajaa, se tuntuu ihan mukavalta, eikä starttiin tulo ole välttämättä hirmu pitkissä puissa.”

”Hevonen on mennyt hyvin ja näyttänyt kykynsä. Koitetaan jatkaa samaan malliin”, Matias Salo lisää.

Kittiläläisen Jouko Kankaan lumileirin kautta Salon talliin saapui Viron viime vuoden Kriterium-voittaja ja Vermossa juostun 3-vuotiaiden EM:n nelonen Ferus Galax.

”Se on juossut enimmäkseen etelänaapurissa, mutta väläytellyt osaamistaan Suomessakin. Sitäkään en ole ehtinyt vasta kuin pari kertaa ajaa, mutta sekin tuntuu kivalta. Kiva nähdä, miten 4-vuotiskausi lähtee käyntiin.”

Kolmas tulokas on 7-vuotias ruotsintuonti Puketorps Julius, jolla on reilut 50 000 euroa rahaa ja kova volttiennätys 12,4 viime vuodelta.

”Porukka osti sen Suomeen ja tarjosi valmennukseen. Hevonen on ollut koko uransa samalla treenarilla (Klaus Kern) ja tehnyt hyviä startteja, Mitä olen lähtöjä katsonut , se on startista nopea ja sen pitäisi olla paikkansa täyttävä hevonen Suomenkin lähtöihin”, Salo kuvailee.

Tilaa tulokkaille teki tallissa Newport Brodde, joka vaihtoi omistajaa ja jatkaa uraansa Nyyti-Maria Timosen tallista Loviisasta käsin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Salon kolmas uusi ässä Livinonthedash pöytään sunnuntaina

Barista Oak Matias Salon ja Double Ice Stablen uusi

"Mafiaravirata" palaa bisnekseen, Elliotista oikeustapaus ja huutokauppahevonen tienasi pian hintaansa - ulkomailla tapahtuu!

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video