Uutiset

Elitloppetin kohtalo auki: "Meillä on kolme skenaariota"

Ruotsi ei vielä ole kieltänyt suuria yleisötilaisuuksia kuin toistaiseksi, joten toukokuun lopun Elitloppetin kohtalo on auki. Kuitenkin Solvallan raviradan toimitusjohtaja toteaa Aftonbladetin nettisivulla: "Tavallisen Elitloppetin järjestäminen on tällä kertaa vaikeaa."
Anu Leppänen
Kuinka käy 2020? Kevään Elitloppet-tunnelma on vaakalaudalla, ja spekulaatiot käyvät kuumina.

Suomessahan hallitus päätti eilen yli 500 hengen tilaisuuksien kiellosta eli jos Ruotsin hallitus päätyy vastaavaan, ei Elitloppetia 2020 järjestetä - ei ainakaan avoimin ovin. Ruotsalaisen iltapäivälehti Aftonbladetin eilisillä nettisivuilla spekuloidaan Elitloppet-järjestämisen erilaisilla vaihtoehdoilla.

Solvallan toimitusjohtajan Jörgen Forsbergin mukaan asiassa on kolme vaihtoehtoa, joita Solvallan organisaatio nyt kehittelee. Kaksi ensimmäistä ovat, että Elitloppet joko järjestetetään normaalisti tai se järjestetään ilman yleisöä. Kolmas on "jotain muuta" eli ilmeisesti toistaiseksi hahmottelematon tapa tai ajankohta järjestää kisat. Forsbergin mukaan tästä vuodesta tuskin missään tapauksessa tulee "tavallinen Elitloppet".

"Vaikka tilanne paranisikin, pelko suuria yleisömassoja kohtaan jää ehkä jäljelle", Forsberg kommentoi Aftonbladetin sivuilla.

"Tilanne on vaikea, mutta pitäydymme faktoissa. Tällä hetkellä lähdetään siitä, että Elitloppet järjestetään ilmoitettuna ajankohtana. En ole terveys- enkä muukaan viranomainen, mutta olisi outoa, jos jo nyt päätettäisiin yleisötilaisuuksien kiellosta kesään asti. Spekulaatioitahan kyllä riittää."

Pääset tästä yllä viitattuun alkuperäiseen Aftonbladetin artikkeliin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Forssin tallin kaksikko Färjestadin T64:ssä

Pyhän ravit: GS75 Östersundissa - Åbyssa Heiskanen palaa tositoimiin

Nyt se on varmaa: Ruotsin ravit jatkuvat entiseen malliin - ainakin toistaiseksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video