Uutiset

Immonen voitti hevosjalostusliiton hovioikeudessakin

Etelä-Pohjanmaan hevosjalostusliitto ry:n entinen toiminnanjohtaja Pertti Immonen voitti oikeusjuttunsa entistä työnantaajnsa vastaan myös hovioikeudessa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Hevosurheilu-lehden nettisivut.
Ville Toivonen
Tunnistusskandaaliin liittyen irtisanottu Pertti Immonen voitti Etelä-Pohjanmaan hevosjalostusliittoa vastaan nostamansa jutun myös hovioikeudessa, kuten oli tehnyt käräjäoikeudessakin. Vastapuoli harkitsee vielä, valittaako korkeimpaan oikeuteen vai ei?

Vaasan hovioikeus päätyi samaan tuomioon kuin Seinäjoen käräjäoikeuskin aikaisemmmin: Immosen erottaminen ei ollut lainmukainen. Vain korvaussummaan tuli pieni korjaus, ja sekin johtui aiemmasta laskuvirheestä. Hevosjalostusliitolla on vielä mahdollisuus valittaa korkeimpaan oikeuteen, mutta päätöstä valituksesta ei ole tehty.

Hevosjalostusliiton korvaus Immoselle laittomasta irtisanomisesta pysyi jokseenkin samana 36262 eurona ja lisäksi hävinnyt osapuoli joutuu korvaamaan Immosen oikeudenkäyntikuluja 5890 eurolla.

"Mukavaltahan tämä tuntuu, vaikka ei ollut yllätys minun ja lakimieheni puolelle", Pertti Immonen kertoo.

"Meidän perustelumme oli entistäkin vakuuttavampi, ja en olisi kyllä tähän ryhtynytkään, ellei olisi ollut tietoa, että tapauksemme on pitävä. Tämä ei aiheuta mitään katkeruutta lajia kohtaan, olen edelleen hevosenomistaja ja oikein innokas ravien seuraaja."

Vastapuolen hallituksen puheenjohtaja talousneuvos Etelä-Pohjanmaan hevosjalostusliiton puheenojohtaja Esa Nuottivaara ei osannut tuoreeltaan sanoa, tuleeko valitusta korkeimpaan oikeusasteeseen.

"Meillä on yhdistyksen hallituksen kokous ensi kuun alussa", Nuottivaara toteaa.

"Siellä alkaa varmasti hahmottua, olemmeko vielä valittamassa vai ei. Enempää en osaa asiasta sanoa, kun sain juuri vasta oikeuden päätöksen käsiini, enkä ole kunnolla ehtinyt tutusta siihen. Yhdistyksen hallitus päättää jatkosta."

Hovioikeus päätyi samaan tulokseen kuin käräjäoikeuskin, että lopullisen päätöksen hevosten tunnistuksesta Ruotsissa sääntöjen mukaisen kotimaan sijasta oli tehnyt tunnistaja itse, ei Immonen. Immosen muu työura hevosjalostusliiton palveluksessa katsottiin ilman kiistaa pitkäksi ja moitteettomaksi.

Pääset HU:n alkuperäiseen uutiseen tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikon vieras palasi raviurheilun pariin aitiopaikalle

Marjayrittäjän ihmiskauppasyytteitä puidaan Vaasan hovioikeudessa

Etelä-Pohjanmaan hevosjalostusliitto: Potkutuomiosta valittaminen ratkeaa keskiviikkona

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video