Uutiset

Makethemark aloittaa tänään uuden superkauden?

Petri Salmelan elämän hevonen Makethemark, viime vuoden St Michel -voittaja ja Elitloppetin kolmonen, aloittaa tänään Solvallasta kauden 2020 hyvillä fiiliksillä varustettuna.
Terhi Piispa-Helisten
Makethemark ja valmentajansa Petri Salmela ensimmäisessä lämmityksessä ennen voitokasta St Micheliä viime kesänä.

Salmelan 75 hevosen valmennustallista starttaa tänään Solvallan T86-kohteissa ehkä varmempikin voittaja ja kaikkiaan neljä hevosta. Koko raveissa mukana on seitsemän. Makethemarkin tähtäin on tietysti isommissa kisoissa, mutta menestys taitaa olla lähellä silläkin jo tänään.

"Hevonen on tosi hyvällä mallilla ja mielellä, mutta vähän mietityttää, riittääkö vauhti sittenkään", Salmela pohtii.

"Takana on vain yksi reipasvauhtisempi ajo, Solvallassa 17 läpi, ja on selvää, ettei mitään 10-11-aikaa voida saavuttaa, eikä se olisi tarkoituksenmukaistakaan. Kengät eivät ole iso miinus, ja varmaan hevonen suorittaa hyvin, kuten tavallista. Tärkeintä olisi kuitenkin, että saataisiin esimerkiksi tuollainen 10-vauhtinen kirikierros alle ennen Olympiaravien karsintoja, tulee se sitten tänään voittojuoksussa tai muuten vaan."

Millaiset odotukset on koko kaudelle?

"Oriin hoitajan Anne Raatikaisen kanssa käytiin läpi asiaa, ja todettiin, että treeniä on alla enemmän kuin viime kaudelle tultaessa. Tietenkin tauko oli kuukauden pitempi, mutta kuitenkin perusta tuntuu oikein vahvalta. Kun nyt jatkaisi samalla tasolla, kuin viime vuonna, niin oltaisiin tosi iloisia, tietenkin."

Tänään starttaa ainakin yksi muukin, jolla taitaa olla voitto liki?

"My Sweden (T86-4) on kyllä niin hyvännäköinen nyt ja avaa niin kovaa, että on se lähellä johtaa koko matkan. Lady Zappa (T86-2) palaa tauolta hyvässä vireessä, mutta vastus on kova ja paikka ulkona tasaiselle avaajalle, eikä menestys ole nyt todennäköistä. Jatkossa sitten. Cupido Sisu (T86-6) on loistovireessä, mutta liian kovassa seurassa. Vaikea uskoa, että se olisi edellä Makethetmarkia tänäänkään, mutta kohta se voittaa tavallisissa raveissa. Moon Zappa (T5-5) on sekin ulkona auton takana, mutta on tosi jännä nähdä, mitä kaikki kengärt pois ja jenkkikärryt - molemmat eka kertaa - tekevät? Kolmevuotiaista tammoista (T5-5) ehkä My Swedenin sisko Silicon Sweden on lähempänä. Molemmat, Camelitakin, ovat ihan lupaavia.

Solvallan illan ravit alkavat kello 19.15. Pottipeli T86, joka ajetaan tavalliseen tapaan kahden radan, tällä kerralla Solvallan ja Jägerson kesken pikavauhtia, menee kiinni 21.30.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Solvallan viikonloppu alkaa jo perjantai-iltana

Uutisviikko minuutissa: Makethemarkin kaudenavaus Solvallassa lämmitti

Salmelan talli auttaa illan 86-tehtävässä?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video