Uutiset

Vesa Mäkinen: ”Poliisihallituksen viesti oli selkeä”

Suomen hallituksen eilen julistama jatkoaika yli 10 hengen kokoontumiskiellolle pidensi käytännössä myös keskeytystä ravikilpailutoiminnassa. Lopullisesti asian päättää tällä viikolla Hippoksen hallitus.
Ville Toivonen
"Ravit on poliisihallituksen tulkinnan mukaan ihmisiä kokoava tapahtuma, jollaiset ovat yli 10 hengeltä kiellettyjä”, Vesa Mäkinen kertoo.

Suomen Hippos selvitti viime viikolla viranomaisten kantaa ravitoiminnan mahdolliseen käynnistämiseen uudelleen. Se ei jättänyt varaa samanlaiselle tulkinnalle kuin Ruotsissa, missä kilpailijoiden raveissa käyminen rinnastetaan töissä käymiseen ja kilpailutoiminta saa jatkua toistaiseksi ilman yleisöä.

”Poliisihallituksen viesti oli selkeä. Ravit on sen tulkinnan mukaan ihmisiä kokoava tapahtuma, jollaiset ovat yli 10 hengeltä kiellettyjä”, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoo.

Näin ravikilpailut perutaan Suomessa vähintään 13.5. saakka. Samalla sinetöityy myös Finlandia-ajon kohtalo: alkuperäisenä ajankohtana eli 9.-10. toukokuuta ei Vermossa ravata lainkaan.

Tänään Hippoksen kilpailuvaliokunta kokoontui keskustelemaan mm. loppukauden kilpailukalenterista ja erilaisista kilpailusarjoista.

”Hippoksen hallituksen viimeperjantaisen päätöksen mukaisesti kilpailutoimisto laatii erilaiset vaihtoehdot sen mukaisesti, milloin kilpaileminen päästään taas aloittamaan.”

”Lisäksi valiokunta teki hallitukselle esityksiä viimeisimpien tietojen mukaan esimerkiksi siitä, miten toimitaan koelähtöpalkkioiden ja erilaisten kilpailusarjojen suhteen. Tilannehan elää koko ajan, ja nyt on käytettävissä sellaista uutta tietoa ravien jatkumisesta, jota ei vielä viime perjantaina ollut”, Vesa Mäkinen lisää.

”Kaikki eletään ison epävarmuuden keskellä, mutta tsempataan kovasti toinen toistamme. Kyllä se ravivuosi 2020 vielä jatkuu.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kirivoimainen Burnhill's Luck tuorein vahvistus Jonna Irrin talliin

Keskustelua gaalavalinnoista Hippoksen Himangan ja ravitoimittajien Kanervan kanssa

Suomessa 190 uutta koronavirustartuntaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video