Uutiset

Gocciadorolle isot sakot myrkkyä sisältäneestä valmisteesta

Alessandro Gocciadoro sai Ruotsin raviurheilun keskusjärjestön ST:n vastuulautakunnalta 60000 kruunun sakot kielletystä lääkeaineesta hevoskuljetuksen irtaimistossa 10. toukokuuta viime vuonna. Tuomio langetettiin tänään.
Anu Leppänen
Timo Nurmoksen ja Murtola Invest Oy:n tähän asti omistaman Global Trustworthyn uusi valmentaja on Alessandro Gocciadoro. Uusi omistaja on myös italialainen Scuderia Pink and Black.

Gocciadoron tallin kahden hevosen kuljetuksen saavuttua Åbyn raviradalle viime toukokuussa ST:n virkailijat tarkastivat sen. Tarkastuksessa löytyi ruiskuja, kanyylejä ja neljä lääkepullollista Bijoduro-valmistetta, jota saa Italiassa apteekista, mutta joka Pohjoismaissa on kiellettyjen aineiden listalla. Syy kieltoon on, että valmiste sisältää myrkyllistä elohopeaa.

Tutkimuksissa ilmeni, että Bijoduro-pulloissa oli korkeaksi arvioitavia pitoisuuksia elohopeaa. Gocciadoro kertoi häntä kuultaessa asiasta, ettei tiennyt aineen kiellosta Pohjoismaissa. ST:n vastuulautakunnan perustelun mukaan tuomiossa oli raskauttavaa, ettei valmentaja Gocciadoro ollut tietoinen kiellettyjen aineiden listasta eli säännöistä kilpailuja järjestävässä maassa Ruotsissa. Rapsuja tuli siis suurehko summa, noin 6000 euroissa laskettuna. Gocciadorolla on 14 vuorokauden valitusaika tuomiosta.

Pääset tästä Sulkysportin alkuperäisuutiseen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Kaikkien aikojen T86-potti - rahaa riittää Hemisphereen asti?

Marko Alamäki suomalaisille tutun Sisun tilanteesta: "Kasvatukseen satsataan entistäkin kovemmin"

Åbyyn "raviolympialaiset": maailman suurin ravipalkinto kuusi miljoonaa jaossa 2024

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video